DPÜYÖS 2017 - Adım Adım DPÜYÖS 2017

YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMINA YÖNELİK
AKADEMİK TAKVİM SÜREÇLERİ

06 Mart - 18 Mayıs 2017:

Bu tarihler arasında Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na (DPÜYÖS) girecek olan adayların kayıtları alınmaktadır. Adaylar DPÜ Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge'yi okuduktan ve gerekli kriterleri yerine getirdiklerinden emin olduktan sonra yos.dpu.edu.tr adresinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Adaylar tüm başvuru işlemlerini 18 Mayıs 2017 Saat 23.59'a kadar bitirmek durumundadır.

25 Mayıs 2017:

Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı bu tarihte yapılacaktır. Sınav saat 10.30'da yapılacaktır. Tercihlerinde Güzel Sanatlar Fakültesi veya Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan bölümler olacak olan öğrenciler ilgili fakültelerin uygulayacağı Özel Yetenek Sınavlarına da girmek zorundadırlar. Özel Yetenek Sınavları Güzel Sanatlar Fakültesi için Saat 14.00'da Güzel Sanatlar Fakültesinde ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için Saat 16.00'da Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yapılacaktır. Özel Yetenek Sınavlarına girmeyen adaylar tercihlerinde özel yetenek sınavı gerektiren bölümler seçse bile bu tercihleri geçersiz olacaktır.
NOT: Özel Yetenek Sınavı Gerektiren Adayların bu bölümlerden kabul görmesi için DPÜ Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge'de bulunan Tablo 1'de puan türlerinden de en az birinden gerekli minimum puana sahip olmalıdırlar. Aday belirtilen minimum puan türlerinden herhangi birine sahip değilse, Özel Yetenek Sınavından Başarılı olsa bile ilgili alanlara yerleştirilemez.

05 Haziran 2017:

DPÜYÖS Sonuçları bu tarihte ilan edilecek ve bir sonraki adım olan Tercih Başvurularının alınması sürecine geçilecektir.

07 Haziran - 14 Temmuz 2017:

DPÜYÖS puanlarının ilanından sonraki süreçte adaylar DPÜYÖS Puanını veya kabul edilen diğer puan türlerinden birine sahip olmak kaydıyla tercihlerini daha önce kayıt oldukları sistem üzerinden yapabilirler. Adaylar 5 farklı tercihte bulunabilecekler ve yapacakları tercih sıralaması ve puanları yerleştirmede etkili olacaktır. Tercih İşlemleri 14 Temmuz 2017 Saat 23.59'a kadar yapılabilecektir.

21 Temmuz 2017:

Tercih süreci bittikten sonra herhangi bir programa yerleştirilen adaylar bu tarihte ilan edilecektir.

24 Temmuz - 25 Ağustos 2017:

Herhangi bir Programa yerleştirilen adaylar bu tarihler arasında ilgili fakültelerin Öğrenci İşlerinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Adayların kayıda gelirken kayıt için gerekli tüm evrakları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Kayıda şahsen gelemeyen adaylar T.C. Noterlerinden ve/veya T.C. Konsolosluklarından vekalet verecekleri kişi aracılığıyla kayıtlarını yaptırabilirler (Vekalet verilen kişiler yanlarında vekaletname'nin orjinalini ve kayıtta gerekli evrakları yanlarında bulundurmak durumundadırlar).

26 Ağustos 2017:

Bu tarihte Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları kapsamında kalan boş kontenjanlar ilan edilecektir.

28 Ağustos - 13 Eylül 2017:

Bu tarihler arasında Ek Kontenjanlar için Tercih Başvuruları alınacaktır. Başvuru ekranı 13 Eylül 2017 tarihinde saat 23.59'da kapanacaktır.

18 Eylül 2017:

Ek Kontenjan Kapsamında Yerleştirilen Adaylar İlan Edilecek.

19 Eylül - 03 Ekim 2017:

Ek Kontenjan Kapsamında Yerleştirilen Adaylar bu tarihler arasında ilgili fakültelerin Öğrenci İşlerinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Adayların kayıda gelirken kayıt için gerekli tüm evrakları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Kayıda şahsen gelemeyen adaylar T.C. Noterlerinden ve/veya T.C. Konsolosluklarından vekalet verecekleri kişi aracılığıyla kayıtlarını yaptırabilirler (Vekalet verilen kişiler yanlarında vekaletname'nin orjinalini ve kayıtta gerekli evrakları yanlarında bulundurmak durumundadırlar).

04 Ekim - 13 Ekim 2017: Bu tarihler arasında ek kontenjan kapsamında her bölüm için ayrılan  1 yedek kontanjan için kayıt hakkı elde eden yedek yerleştirilen adaylar ilan edilecek ve bu adaylar ilgili fakültelerin Öğrenci İşlerinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Adayların kayıda gelirken kayıt için gerekli tüm evrakları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Kayıda şahsen gelemeyen adaylar T.C. Noterlerinden ve/veya T.C. Konsolosluklarından vekalet verecekleri kişi aracılığıyla kayıtlarını yaptırabilirler (Vekalet verilen kişiler yanlarında vekaletname'nin orjinalini ve kayıtta gerekli evrakları yanlarında bulundurmak durumundadırlar).

27 Eylül 2017:

Üniversitemize Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kontenjanlarını kullanarak kayıt yaptıran öğrencilerin girmesi gereken sınavdır. Bu sınavdan Yönergede belirtilen Şartlara (madde 7) sahip adaylar muaf tutulmaktadır. Sınava girip de başarılı olmayan adaylar ve sınava girmesi gerektiği halde girmeyen adaylar, Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi'ne (TÖMER) kayıt yaptırmak durumundadırlar.

Sorularınız için Lütfen TIKLAYINIZ

Son Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, Pazartesi