DPÜYÖS 2017 Ek Kontenjan Başvuru ve Tercih Sayfası

DPÜYÖS EK KONTENJAN TERCİH MODÜLÜ

(Başvuru Yapmadan Önce Mutlaka Okuyunuz)

- Tercihlerinizi yapmadan önce Kontenjanalara bakmak için lütfen Tıklayınız. (İÖ ve EP; "ikinci öğretim" anlamına gelmektedir)

-Tercihlerinizi yapmadan önce Dumlupınar Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergeyi mutlaka okuyunuz. Yönergenin 2. bölümünün 5. maddesinde yer alan Başvuru Esaslarını inceleyiniz ve kabul kriterlere uygun olduğunuzdan emin olunuz. Yönergeyi okumak için lütfen Tıklayınız.

-Yerleştirme Döneminde bir bölüme yerleşip DPÜ'ye kaydını yaptıran adaylar Ek Kontenjanlara başvuru yapamazlar. Başvurularının geçerli olması için kayıt oldukları bölümden kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir.

-Adaylar minimum 1 maksimum 5 tercihte bulunabilir.

-Başvuru ve Tercih modülünde bulunan tüm alanların (fotoğraf, pasaport/kimlik, diploma, transkript, ve diğer alanlar) eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

-Farklı bir puan türü ile başvuru yapılıyorsa o puanın sisteme mutlaka yüklenmesi gerekmektedir.

-Adaylar DPÜYÖS dahil 40 farklı puan türü ile başvurularını yapabilirler. Kabul edilecek puan türlerini ve değerlendirme katsayılarını ve puan hesaplama formülünü görmek için lütfen TIKLAYINIZ.

-YÖS Sınavı kabul edilecek olan üniversiteleri görmek için lütfen TIKLAYINIZ. Bunların dışında olan üniversitelerin YÖS Sınavları geçersiz kabul edilecektir.

-İlk defa başvuru yapacak olan adayların Sınav İşlemleri vce Değerlendirme Ücretini (DPÜ için) yatırmaları gerekmektedir. Banka Hesap Bilgileri için lütfen Tıklayınız.

-DPÜYÖS 2017 Akademik Takvimi için lütfen Tıklayınız.

Tercih Modülüne ulaşmak için LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, Perşembe