Yerleştirme Başvuru Sayfası 2020

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TERCİH REHBERİ

  1. Tercih Başvurusunda bulunmak için son tarih 28 Temmuz 2020'dir.
  2. Bir aday en az 1 en fazla 5 tercih yapabilir.
  3. Sisteme ilk defa başvuru yapacak olan adayların Cari Hizmetler Maliyet Bedelini (DPÜ için) yatırmaları gerekmektedir.  Banka hesap bilgileri için LÜTFEN TIKLAYINIZ. (Sınav için Cari Hizmetler Maliyet Bedelini yatıran adaylar tekrar ücret yatırmayacak)
  4. Başvurunuzu yapmadan önce Kontenjan Sayfasını Lütfen İnceleyiniz. Kontenjan sayfası için LÜTFEN TIKLAYINIZ. (İÖ ve EP: İkinci Öğretim Programları demektir)
  5. Kabul Edilen Diğer Puan Türleri için Lütfen TIKLAYINIZ.
  6. Eğer bir aday ilk yerleştirme sürecinde bir bölüme yerleşir ancak kayıt yaptırmazsa, bu aday ek kontenjan sürecinde bu bölüme tekrar tercih yapamaz. Bundan dolayı Tercihlerinizi Dikkatli Yapınız.
  7. Tercihlerinizi yapmadan önce Dumlupınar Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergeyi mutlaka okuyunuz. Yönergenin 2. Bölümünün 5. Maddesinde yer alan Başvuru Esaslarını inceleyiniz ve kabul kriterlerine uygun olduğunuzdan emin olunuz. Yönerge için LÜTFEN TIKLAYINIZ.
  8. Erkek Adaylar Sağlık Bilimleri Fakültesinden EBELİK Bölümüne tercihte bulunamaz ve yerleşemezler.
  9. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (Görsel İletişim Tasarım Bölümü hariç) ve Spor Bilimleri Fakültesi'nin Özel Yetenek Sınavlarına girmeyenler ve bu sınavlara katılıp yeterli puan alamayan adaylar bu fakültelere tercih yapamazlar. Yapsalar dahi tercihleri geçersiz kabul edilecektir.
  10. Başvuru ve Tercih modülünde bulunan tüm alanların (fotoğraf, pasaport/kimlik, diploma, transkript, ve diğer alanlar) eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  11. DPÜYÖS Dışında Farklı bir puan türü ile başvuru yapılıyorsa o puana ilişkin belgenin mutlaka sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  12. Adaylar DPÜYÖS dahil 10 farklı puan türü ile başvurularını yapabilirler. Kabul edilecek puan türlerini ve değerlendirme katsayılarını görmek için LÜTFEN TIKLAYINIZ.
  13. YÖS Sınavı kabul edilecek olan üniversiteleri görmek için LÜTFEN TIKLAYINIZ. Bunların dışında olan üniversitelerin YÖS Sınavları geçersiz kabul edilecektir.
  14. Akademik Takvim için LÜTFEN TIKLAYINIZ.
  15. İletişim için LÜTFEN TIKLAYINIZ. 

 

TERCİH MODÜLÜNE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2021, Pazartesi