Ek Kontenjan Başvuruları 2018 - 2

EK KONTENJAN TERCİH BAŞVURULARI

(Başvuru Yapmadan Önce Mutlaka Okuyunuz)

YERLEŞTİRME TAKVİMİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

-  Başvuru tarihleri 11 Eylül - 14 Eylül 2018 tarihleri arasındadır.

- Yerleştirmeler 2 grup şeklinde yapılacaktır. 1. Grup Asiller için kayıt tarihi 17-21 Eylül 2018 ve 2. grup Asiller için kayıt tarihi 24-28 Eylül 2018 tarihleri arasındadır.

- Sisteme kaydı olan adayların sisteme giriş yapmaları, ilk defa DPÜ'ye başvuracak adayların ise sisteme kayıt olmaları gerekmektedir. İlk defa başvuru yapan adayların Sınav İşlemleri ve Değerlendirme Ücretini yatırmaları gerekmektedir. Lütfen Tıklayınız.

- Son Tercih Başvurularının alınma sürecinde 08 Ağustos 2018 ve 17 Ağustos 2018 tarihlerinde yerleştirilen ancak kayıt yaptırmayan adaylar mevcut kullanıcı sayfaları ile başvuru yapamazlar! Bu adaylar yeniden yerleştirilme için başvuruda bulunmak istedikleri takdirde Sınav İşlemleri ve Değerlendirme Ücretini tekrar yatırmaları  ve sisteme yeniden kayıt yapmaları gerekmektedir.

- Tercihlerinizi yapmadan önce Kontenjanlara için lütfen Tıklayınız. (İÖ ve EP; "ikinci öğretim" anlamına gelmektedir)

- Öğrenim Ücretleri için Lütfen TIKLAYINIZ.

- Kabul Edilen Puanlar; DPÜYÖS 2018, DPÜYÖS 2017, Kabul Edilen Diğer YÖS Puanları, SAT I Puanı, ABITUR Puanı, Ortaöğretim Diploma Puanı. Gerekli Puan Aralıkları için Lütfen TIKLAYINIZ. HANGİ PUAN TÜRÜ İLE BAŞVURU YAPILIYORSA İLGİLİ EVRAĞIN SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKMEKTEDİR.

-Tercihlerinizi yapmadan önce Dumlupınar Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergeyi mutlaka okuyunuz. Yönergenin 2. bölümünün 5. maddesinde yer alan Başvuru Esaslarını inceleyiniz ve kabul kriterlere uygun olduğunuzdan emin olunuz. Yönergeyi okumak için lütfen Tıklayınız.

2018 Yerleştirme Döneminde bir bölüme yerleşip DPÜ'ye kaydını yaptıran adaylar Ek Kontenjanlara başvuru yapamazlar. Başvurularının geçerli olması için kayıt oldukları bölümden kayıtlarını sildirmeleri ve konu ile ilgili olarak Birim ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

- Adaylar minimum 1 maksimum 5 tercihte bulunabilir.

- Başvuru ve Tercih modülünde bulunan tüm alanların (fotoğraf, pasaport/kimlik, diploma, transkript, ve diğer alanlar) eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

- Farklı bir puan türü ile başvuru yapılıyorsa o puanın sisteme mutlaka yüklenmesi gerekmektedir.

- YÖS Sınavı kabul edilecek olan üniversiteleri görmek için lütfen TIKLAYINIZ. Bunların dışında olan üniversitelerin YÖS Sınavları geçersiz kabul edilecektir.

İLK DEFA BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN;

Sınav İşlemleri ve Değerlendirme Ücretini (DPÜ için) yatırmaları ve ilgili belgeyi sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Banka Hesap Bilgileri için lütfen Tıklayınız.

Tercih Modülüne ulaşmak için LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme Tarihi: