DPÜYÖS Nijer

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULMER) tarafından Nijer’in başkenti Niamey'de DPÜYÖS sınavı gerçekleştirildi. Söz konusu sınav kapsamında gerçekleştirilen ziyaret oldukça verimli geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Ersan ÖZ ve Dr. Öğr. Üyesi Ulvi SANDALCI, başkent Niamey'de hem Nijer vatandaşı üniversite adayı gençleri DPÜ'ye kazandırmak üzere sınav yaptılar hem de çeşitli resmi temaslarda bulundular.

İlk ziyareti Nijer Milli Eğitim Bakanı Sayın Rabiou Ousmane'a yapan heyet, Sayın bakanın "Yeterki ülkemize gelin ve Türkçe hizmet edin. Önünüze çıkan tüm resmi engelleri ben kaldırmak için size söz veriyorum" cümlelerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Nijer ve Türkiye arasında köklü kültürel bağların olduğu belirtilen ziyarette her türlü ikili anlaşma, Erasmus+, ortak proje vb. işbirliklerine hazır oldukları ifade edildi. Heyetin ziyareti daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Nijer Niamey Büyükelçisi Sn. Mustafa TÜRKER ARI ile devam etti. Sayın ARI ziyaretten memnuniyetini dile getirirken, Nijerdeki tüm Türkiye Cumhuriyeti Devleti unsurlarının omuz omuza etkin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Niamey Teknokent, Niamey Ticaret Odası ve Niamey Maarif Okulları ziyaretlerinde de sıcak karşılanan ve bilgilendirilen heyetimizin birçok işbirliği ile Kütahya’ya döndü.

10 Mart 2022, Perşembe / 1006 defa okundu.

Tüm Duyurular