DPÜYÖS 2022 Pakistan Sınavı Başarı ile Gerçekleştirildi

Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ-ULMER) tarafından Pakistan’ın İslamabad ve Karaçi şehirlerinde DPÜYÖS sınavı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin uluslararasılaşmasına stratejileri kapsamında dünyanın birçok ülkesinden başarılı öğrencilerin seçilip üniversitemize kazandırılması amacıyla DPÜ ULMER tarafından organize edilen yurt dışı YÖS sınavlarının ilki 26-27 Mart 2022 tarihinde Pakistan’da gerçekleştirildi. Üniversitemizden Prof. Dr. Ersan ÖZ ve Prof. Dr. Mustafa TUNCER’in kurum temsilcisi olarak gerçekleştirdikleri sınava çok sayıda Pakistanlı öğrenci katıldı. İlgili hocalarımız İslamabad ve Karaçi’deki resmi makamları da ziyaret ederek üniversitemiz hakkında bilgilendirmede bulundular. Ziyaret edilen kurumlar, Pakistan ve Türkiye arasında köklü kültürel bağların olduğu ve her türlü ikili anlaşma, ortak proje ve işbirliğine hazır olduklarını ifade etmişlerdir. Ülkedeki ziyaretlerinde oldukça sıcak karşılanan ve bilgilendirilen heyetimizin birçok işbirliği planlamasıyla Kütahya’ya döndü.

03 Mart 2022, Perşembe / 1111 defa okundu.

Tüm Duyurular