Hakkımızda

 KÜTAHYA

Kütahya, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip 5000 yıllık bir Anadolu şehridir. Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Makedonya, Bitinya, Bergama Krallığı, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Selçuk ve Osmanlı İmparatorlukları zamanında önemli bir merkez olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Büyük Zafer yine bu şehir de kazanılmıştır.

Hava, kara ve demir yoluyla ulaşımın oldukça kolay olduğu Kütahya, birçok tarihi ve kültürel mirasa sahiptir. Dünyanın en büyük seramik, porselen ve cam sanayileri buradadır ve 35 farklı değerli maden yine bu şehirden çıkarılmaktadır. Aynı zamanda dünyanın en zengin su kaynaklarıyla önemli bir kaplıca merkezidir.

Kütahya, günümüzde de şirin, ekonomik, güvenli ve öğrenci dostu bir şehir olmuştur.

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

1992 de kurulan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 7500 ve 480 dekarlık alanlarıyla iki kampüse ve 9 farklı ilçesinde birer tane kampüse sahiptir. Klasik Anadolu mimarisiyle modern çizgileri buluşturan Evliya Çelebi Yerleşkesi fakültelerin büyük bir kısmına ev sahipliği yapmaktadır. DPU, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının bulunduğu 4 enstitü, 10 fakülte, 5 Yüksekokul ve 15 Meslek Yüksekokuluna sahiptir.

Yabancı Diller Yüksekokulunda, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca ve Arapça dillerinde dil eğitimi sunulmaktadır. Bu dillere İtalyanca, Çince ve Japonca dillerinin de eklenilmesi düşünülmektedir. Ayrıca, Türkçe Eğitim Merkezi (TÖMER)’nde, dünyanın farklı bölgelerinden gelen öğrenciler için Türkçe Dili Eğitimi, Sertifika Programları ve diğer etkinlikler sunulmaktadır.

Avrupa Komisyonu Bologna Süreci kapsamında üniversitemizin Avrupa ile entegrasyonu sağlanmıştır. DPÜ şuanda Erasmus ve Mevlana Değişim Programları ve İkili Anlaşmalar kapsamında Avrupa ülkeleri ve dünyadaki diğer ülkeler ile öğrenci ve personel değişim gerçekleştirmektedir.

 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerine kaliteli eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de katılma fırsatı sunar.

SPOR FAALİYETLERİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi spor faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla öğrencilerine tenis, yüzme, voleybol, basketbol, aerobik, futbol, karate ya da jimnastik gibi geleneksel sporların yanı sıra dağcılık, güreş ya da rafting gibi daha sıra dışı spor imkanları da sunmaktadır. Ayrıca, Germiyan Yerleşkesinde fitnes, step ya da atletizm gibi sporlar için salonlar bulunmaktadır.

Gerek öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal sağlığı için gerekse onların sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla, üniversitemizde birtakım spor etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Her yıl, DPÜ tarafından organize edilen Bahar Şenlikleri boyunca futbol, basketbol, voleybol, satranç, güreş ve masa tenisi turnuvaları düzenlenmektedir.

 

BESLENME

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iki yerleşkesinde de yemeklerin sağlığa uygun ortamlarda hazırlanıp sunulduğu 4 adet yemekhaneye sahiptir. Kafeteryaları, marketleri ve yemekhaneleriyle büyük bir yapı olan Bedestende, öğrenci ve personel için her bütçeye ve her zevke uygun çeşitli yiyecek ve içecek seçenekleri bulunmaktadır. Aynı zamanda, her fakültemizin ve yurtlarımızın bünyesinde kendi kantinleri de mevcuttur.

 

MERKEZ KÜTÜPHANE

Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Merkez Kütüphanemiz öğrencilerimize ve akademik personelimize 1300 kişilik kapasitesi ile çok büyük bir çalışma alanı sunmaktadır.

Kütüphanemizde internet ve online veri tabanına ücretsiz erişim mümkündür. 

KONAKLAMA

Kütahya Dumlupınar üniversitesi artan öğrenci sayısına karşılık yeni inşa edilen yurtlarıyla sürekli modernleşen bir yapıya sahiptir. Başka şehirlerden gelen ve üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilere gerek yarı-özel gerekse devlet yurtlarında konaklama imkânı sağlamaktadır.

Hüsnü Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu’nda, odalarımız çift kişilik olarak tasarlanmış olup her biri İnternet erişimi için Wİ-Fi sistemine sahiptir. Yurdumuzda aynı zamanda çalışma odaları, fitness salonu, TV odaları, kantin, çamaşır odası, öğle ve akşam yemeği servisi gibi imkânlar da bulunmaktadır.

Ayrıca Evliya Çelebi ve Germiyan Yerleşkelerinde kız ve erkek öğrenciler için devlet üniversiteleri ve üniversitemizi ziyarete gelen misafirlerimizi ağırlamak amacıyla tam donanımlı konuk evlerimiz de mevcuttur.

 

Türkiye’deki diğer şehirlere göre hayat şartlarının daha kolay ve ucuz olduğu Kütahya’da, bir öğrencinin konaklama dâhil aylık toplam masrafı yaklaşık 300-350 Avrodur.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2020, Cuma