Vizyon ve Misyon

 

Birimimiz:

Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, tüm uluslararası öğrencilere, başvuru işlemlerinden mezuniyete kadar, tüm idari ve akademik süreçlerde danışmanlık hizmeti vermektedir. Merkezimiz, lisans ve önlisans örgün eğitimi için üniversitemize gelen tüm uluslararası öğrencilerle ilgilenmektedir.

2020 yılında kurulan Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte olup ilgili akademik birimlerle Rektörlük arasındaki koordinasyonu da sağlamaktadır. Birimimiz aynı zamanda, ikili antlaşmalar çerçevesinde gelen ve giden öğrencilerle ilgilenmektedir.


Amaçlarımız:

Merkezimizin temel amacı, üniversitemizde eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmeleri için gerekli altyapıyı hazırlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için; kayıt döneminden mezuniyete kadar öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin teminini, hem üniversite hem de hükümet ile ilgili bürokratik işlemler için rehberlik hizmeti verilmesini ve üniversite hayatına uyumun sağlanması için çeşitli sosyal faaliyetlerin organizasyonunu sağlamaktadır.


Görevlerimiz:

· Üniversitemize başvurmayı planlayan tüm uluslararası öğrencilere, başvuru için gerekli bilgilendirmeleri Türkçe ve yabancı dilde duyurmak

· Kayıt aşamasında tüm uluslararası öğrencilere rehberlik hizmeti vermek

· Uluslararası Öğrenciler için gerekli bilgileri içeren broşür ve kitapçıkları hazırlamak.

· Kampus, barınma-yurt ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi sağlamak ve uyum programı hazırlamak.

· Oturma izni müracaatını ilk defa yapacak öğrencilere, İl Göç İdaresindeki işlemler konusunda rehberlik etmek.

· Üniversitemize bağlı tüm fakülte, enstitü ve yüksekokullarda, uluslararası öğrencilerden sorumlu akademik temsilcilerin bulunmasını sağlamak. Bu temsilciler aracılığıyla, öğrencilerin akademik ve idari sorunlarına koordineli çözümler üretmek.

· Uluslararası öğrenciler için sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemek.

·  Türkiye’yi ve Kütahya’yı tanıtan sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek.

· Kayıtlar sırasında, öğrenci topluluklarının temsilcileri ile öğrencileri buluşturarak, yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda öğrencilerin topluluklara katılmasına yardımcı olmak.

· Yapılacak etkinlikleri hem üniversitemizin bülteninde, hem de web sayfamızda duyurmak.

 

Son Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2020, Cuma