Nasıl Tercih Yapabilirim?

  1. Bir aday en az 1 en fazla 5 tercih yapabilir. (İÖ ve EP: İkinci Öğretim Programları demektir)
  2. Sisteme ilk defa başvuru yapacak olan adayların ilk önce kayıt olmaları daha sonra e-mail adreslerine gelen şifre ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.
  3. Kabul Edilen Puan Türleri için Lütfen Tıklayınız.
  4. Eğer bir aday ilk yerleştirme sürecinde bir bölüme yerleşir ancak kayıt yaptırmazsa, bu aday ek kontenjan sürecinde bu bölüme tekrar tercih yapamaz. Bundan dolayı Tercihlerinizi Dikkatli Yapınız.
  5. Tercihlerinizi yapmadan önce Dumlupınar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergeyi mutlaka okuyunuz. Yönerge için Tıklayınız.
  6. Dumlupınar Üniversitesinin kabul ettiği diğer üniversitelerin YÖS sınavlarına ilişkin listeye ulaşmak için Tıklayınız.
  7. Güzel Sanatlar Fakültesi (Görsel İletişim Tasarım ve Takı Tasarımı Bölümü hariç) ve Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları 2023 yılı Ağustos ayında yapılacaktır. Bu bölümlere yerleşen adayların 1. Sınıfa başlayabilmeleri için özel yetenek sınavından başarılı olmaları gerekmektedir. Sınavı geçemeyen adayların kayıtları silinir.
  8. Başvuru ve Tercih modülünde bulunan tüm zorunlu alanların (fotoğraf, pasaport/kimlik, diploma, transkript, ve diğer alanlar) eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  9. Hangi puan türü ile başvuru yapılıyorsa o puana ilişkin belgenin mutlaka sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  10. Başvurusunu tamamlayan adaylardan herhangi bir bölüme yerleşenlerin e-mail adresine yerleştiğine dair bilgilendirme maili gelecektir.
  11. Yerleşmeye hak kazanan aday Danışma, Rehberlik ve Sosyal Uyum Eğitimi ücretini (1.500TL) ödedikten sonra Kabul Mektubunu alabilecektir.

***Yerleşmeye hak kazanan aday yerleştiği tarihten sonraki 10 gün içerisinde Danışma, Rehberlik ve Sosyal Uyum Eğitimi ücretini ödemediği taktirde yerleşme hakkını kaybeder.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2023, Perşembe