2024-2025 Akademik Yılı 1. Yedek Yerleştirme Başvuruları

Üniversitemiz uluslararası öğrenci kontenjanları kapsamında  yapılması planlanan 1. yedek yerleştirme başvuruları 10 Temmuz 2024 Çarşamba (22:30) günü başlayıp, 09 Ağustos 2024 Cuma (saat 23:59) gününe kadar devam edecektir. Yerleştirme sonuçları ise 16 Ağustos 2024 Cuma günü açıklanacaktır.

 

-Üniversiteye uluslararası öğrenci adayı olarak yapılacak başvuru, bireysel olarak merkezin internet sayfası (ulmer.dpu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır. Başvurunun yapılabilmesi için başvuru ve değerlendirme ücretinin (1.100 TL) çevrimiçi bankacılık sistemi vasıtasıyla başvuru sistemine giriş esnasında yatırılması gerekir. (Bu ücret Üniversitenin ilgili kurulları tarafından belirlenmiştir. Alınan ücret hiçbir şekilde geri iade edilmez.)

- Başvuru yapılabilmesi için başvuru için gerekli belgelerin çevrimiçi olarak başvuru sistemine yüklenmesi gerekir. Bir aday en az 1 en fazla 5 tercih yapabilir. (İÖ ve EP: İkinci Öğretim Programı demektir). Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmaz. Adayın Üniversiteye kabul edilmesi halinde, yüklediği tüm belgelerin orijinalleri Üniversiteye kaydı esnasında adaydan istenir.

-Yerleştirmede kullanılacak puan türleri yüzlük (100) sisteme dönüştürülerek değerlendirme yapılır. Değerlendirmede yerleştirme puanının eşit puan olması durumunda diploma puanı yüksek olan aday, diploma puanı eşit olması durumunda yaşı küçük olan aday tercih edilir.

-Yerleşme hakkı kazanan uluslararası öğrenci adayı, 16 Ağustos 2024 Cuma gününden 11 Ekim 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar kesin kayıt için gerekli belgeler ile Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Merkezi Öğrenci İşlerine gelerek kayıt yaptırmak zorundadır. Ayrıca, vizeye tabi olan ülkelerden yerleşmeye hak kazanan adaylar ise kayda geldiğinde ilgili tarihleri kapsayan geçerli bir vizeye sahip olmalıdır. Merkezimize belirtilen tarihler içerisinde gelmeyen ve geçerli bir vizesi olmayan adayların Üniversite kayıtları yapılmayacaktır.

-Adayın kayda şahsen gelmesi zorunludur. Şahsen gelemeyen aday T.C. Noterlerinden ve/veya T.C. Konsolosluklarından vekâlet vereceği kişi aracılığıyla da kaydını yaptırabilir. Kayıt işlemleri Merkez tarafından yürütülür.

-Üniversitemiz uluslararası öğrenci kontenjanları için tıklayınız.

- Üniversitemiz uluslararası öğrenci Çalışma Takvimi için tıklayınız.

-Kabul Edilen Puan Türleri ve Yerleştirme Puanı Hesaplama Formülü için tıklayınız.

-İletişim için tıklayınız.

* Başvuru sistemi üzerinden yüklenen belgelerin ve verilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması adayların kendi sorumluluğundadır. Yapılan başvurularda, verilen bilgiler doğru kabul edilir. Değerlendirme ve kayıt sırasında veya daha sonraki bir tarihte yüklenen belgeleri ile orijinal belgeleri arasında uyumsuzluk olan, yanıltıcı, yanlış bilgi veya sahte evrak verdiği tespit edilen adayların kayıtları silinir.

** Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi bölümleri için taban puan uygulaması yapılmaktadır.(Yerleştirme Puanı 55 puanın altında olanlar söz konusu fakülteleri tercih edemeyecektir.)

*** Tüm bölümler için ülke kontenjanı uygulanacaktır.

**** Üniversitemize yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kesin kayıt için gerekli belgeler içerisinden eksik belge ile kayıt yaptırmaları durumunda eksik belgelerini 1 yıl içinde tamamlamak zorundadır. Süresi içerisinde kayıt için gerekli belgelerini teslim etmeyen öğrencinin kaydı silinir ve öğrenci bundan dolayı herhangi bir hak talep edemez.

***** Spor Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi (Görsel İletişim Tasarımı ve Takı Tasarımı ve İmalatı Bölümü hariç) Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan fakültelerdir. Bu programlara tercihler Özel yetenek Sınavı (11 Eylül 2024 Çarşamba ) yapıldıktan sonra sınavdan başarılı olan adaylar için açılacaktır.

 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2024, Çarşamba